Adaptační pobyt 7. ročníku

V pondělí dne 18. 9. jsme se celý sedmý ročník vydali na adapťák. Sraz jsme měli ve čtvrt na devět, paní učitelka si vybrala kartičky pojišťovny, pak jsme nasedli do autobusu a jeli jsme na Kyčeru. Cesta trvala cca hodinu. Po cestě se domlouvalo kdo s kým bude spát, aby nikdo nebyl na chatce sám. Když jsme přijeli, krásně svítilo sluníčko. Vzali jsme si kufry a šli se do chatek vybalit. Chatky byly po osmi a byly v nich dva pokoje po třech po čtyřech a jedna postel v kuchyňce. 

Potom co jsme se vybalili, jsme se sešli před areálem, kde nám paní učitelky rozdaly obrázky, ze kterých jsme potom hádali, jaké bude téma adaptáku. Většina byla dost blízko, jiní hádali třeba Sněhurku. Nakonec jsme se dozvěděli, že téma bude honba za svatým grálem. Na takovou honbu je ale potřeba se řádně připravit, proto jsme v týmech sepisovali seznamy věcí, které si vezmeme s sebou, ze kterých pak zástupci vybírali to nejdůležitější, to jsme si pak mohli vzít s sebou. Pak byl oběd. 

Po obědě byl odpolední klid, ve kterém jsme měli možnost navštívit velký, avšak studený bazén. Ve kterém se nakonec koupaly jen čtyři holky. Odpolední klid rychle uběhl a my se museli vrátit zpátky k naší honbě. Čekala nás totiž první překážka ke svatému grálu a tou bylo bludiště, kterým jsme měli projít se zavázanýma očima a následně zabít strážce v podobě balónků, ve kterých se ukrývaly různé indicie. To se nám podařilo, a tak jsme se mohli jít ještě před večeří jít na chvíli do bazénu. Potom byla večeře. Po ní jsme si měli vzít šátek a sejít se dole na hřišti, kde jsme hráli hru upíry. Další aktivitou byla hra se svíčkami, cílem bylo projít trasu se zapálenou svíčkou, aniž by nám ji někdo sfoukl. Poslední hrou byla hra s lentilkami, spočívala v tom, že člověk musel brčkem nasát lentilku a přenést ji na talířek. Protože už pak bylo pozdě udělali jsme si večerní hygienu a šli jsme spát.

Na další den byl sice naplánovaný celodenní výlet, ale kvůli špatnému počasí se musel zrušit. Dopoledne jsme proto hráli různé hry. Při kterých jsme ale stále získávali další indicie. Nakonec byla chvilka osobního volna, po kterém byl oběd.

Po obědě byl odpolední klid a díky tomu, že už se vyčasilo jsme přece jen na výlet jít mohli. Šli jsme na šest kilometrů vzdálenou Dolní Bečvu. Kde jsme navštívili prodejnu Coop, minigolf a nakonec prodejnu valašských frgálů, takže jsme nikdo neodcházel s prázdnou. Zpátky jsme šli dalších šest kilometrů, po kterých jsme byli všichni značně unavení a proto jsme si mohli chvíli odpočinout. Potom byla večeře.

Po večeři jsme měli volno, které nám však mírně narušovalo hledání předposlední indicie. Kterou jsme nakonec s mírnou dopomocí paních učitelek našli. Čekala nás však ještě jedna překážka k získání svatého grálu a to bylo získání posledních indicií ke složení mapy, která nás k němu měla zavést. Museli jsme v rukách přenášet vodu do plastových lahví, aby na povrch vyplavaly pingpongové míčky, za které jsme dostali poslední indicie. Nakonec stačilo složit mapu a vydat se do lesa hledat truhlu, ve které byl svatý grál uložen. Truhlici jsme po chvíli hledání našli, odemkli a třídy si rozdělili grály a sladké odměny. Večerka byla až v jedenáct, tak jsme si ještě hodinu mohli na chatkách povídat. Potom se šlo spát.

Poslední den proběhl v duchu balení. Před odjezdem jsme, ale stihli ještě jednu aktivitu.

Adapťák se všem moc líbil a doufáme, že příští rok pojedeme zase.

za sedmáky Klára Langerová 7.A