ADVENTNÍ JARMARK V JEDNIČCE

Ve čtvrtek 30. 11. 2023 jsme mohli po roce zase nasát na naší škole adventní, předvánoční atmosféru, která se už stala pro nás i pro veřejnost tradicí. 

Vše začalo venku na školním dvoře vánočně naladěným programem. Děti prvních ročníků zazpívaly koledy i zimní písničky, přednesly krátké básničky, zatancovaly a pěkně to rozjely na čertovskou písničku. Za doprovodu hudebních nástrojů zazpíval i pěvecký sbor žáků 2. stupně společně s pedagogy školy. Pak se na chvíli zhaslo a rozsvítili jsme vánoční stromeček. 

Návštěvníci se z prostor školní zahrady přesunuli do tříd, kde si mohli vyrobit svíčky z vosku, svícny ze sklenic, baňky, skořicové andělíčky, drobné vánoční ozdoby ubrouskovou technikou, dárkové tašky, zimního skřítka, zvoneček, nebo si vyzkoušeli recept na nepečené cukroví, či si jen nazdobit perníčky. Kdo měl na něco chuť, zavítal do naší jídelny, kde bylo nachystané občerstvení, nebo na školní dvůr, kde se grilovalo.

Prodávaly se také adventní věnce, baňky, stromečky a svícny, které k tomuto předvánočnímu času patří. Kdo si chtěl uchovat vzpomínku na tuto akci, měl možnost se vyfotit ve fotokoutku. Milovníci četby si mohli zakoupit knihy. Každý si zde našel to své. 

Do přípravy akce se zapojil také Spolek rodičů, který prodával grilované klobásy a hamburgery, nebo si v jejich dílně mohli návštěvníci vyrobit přáníčka, dřevěné ozdoby, placky, andílky nebo koledníky z ruliček.

Výtěžek z letošního Adventního jarmarku bude použit na úhradu speciálních ortéz na horní a dolní končetiny pro Bena, našeho bývalého žáka. Držíme mu pěsti, aby se mu v léčbě dařilo a náš výtěžek mu co nejvíc pomohl. 

Pokud byste chtěli Bena podpořit, můžete přispět na transparentní účet č. 295370980/0300 pod variabilním symbolem 5002. Sbírka na pomoc Benovi probíhá do 29. 2. 2024.

Mgr. Zuzana Šrámková, ZŠ Františka kardinála Tomáška Studénka

Příběh Bena

Podpořme společně Bena