RODINNÉ ODPOLEDNE SE OPĚT POVEDLO!

S nadcházejícím školním rokem bychom se ještě rádi poohlédli za tím uplynulým. Po covidové pauze, která značně omezila aktivity Spolku rodičů Jednička, jsme soustředili veškeré své síly na uspořádání akce, která byla vždy vrcholnou událostí daného školního roku. A tak se v sobotu 27. května 2023 na Dělnické zahradě ve Studénce opět rozezněl dětský smích. Nebeský správce počasí nám naštěstí taky šel na ruku, takže si děti i dospěláci mohli užít spoustu her a zábavy - program byl i letos atraktivní, nabitý k prasknutí a naštěstí zalitý sluncem.

Celým programem nás provedl svým skvělým moderováním Lukáš Pitucha, který tak mohl hned na začátku akce předat slovo kapele TRB Ostrava, která už také patří do inventáře naší akce. Svým osobitým způsobem nás kluci doprovázeli celý den písněmi k poslechu i tanci. Po hudebním rozehřátí si slovo převzala paní docentka Marie Solarová, která všechny přihlížející provedla svým Čarodějnickým programem plným chemických kouzel a pokusů.

Mezi vystoupení dívek z Mažoretek Petra vběhl Baron se svým Spolkem historického scénického šermu Oderberg a na chvíli nás přenesl do dávných časů rytířů a soubojů. V další části programu se na tatami (žíněnka) a nohejbalovém hřišti prostřídali členové Tělovýchovného spolku COBRA a Školy tradičního japonského bojového umění Jūjutsu. Tradičně nás svou účastí potěšila i taneční skupina P.U.S.A. a nechyběly ani složky IZS – dobrovolní hasiči ze Studénky a hlídka Městské policie.

Celé odpoledne se pak děti mohly věnovat zábavné stezce plné úkolů, kterou si přichystali Skauti Studénka. Poté, co si zamotaly hlavu v aquazorbingové kouli, mohly děti cvičit odpalování golfových míčků anebo testovat své dovednosti v házené. K dispozici byly taky rukodělné dílny, stánek včelařů a fotokoutek, stejně jako velmi oblíbené malování na obličej a zaplétání copánků a v neposlední řadě skákací hrady.

Hlad a žízeň mohli všichni návštěvníci zahnat v dobře vybavených stáncích se skvělou obsluhou a nabídkou všemožných sladkých i slaných dobrot.

Děkujeme těm z vás, kdo jste přišli a společně s námi toto jedinečné odpoledne strávili. Protože to děláme pro vás, pro radost vašich i našich dětí. A jsme přesvědčeni, že to naše úsilí stálo za to! Musíme také poděkovat všem tradičním i novým sponzorům, kteří se na hladkém průběhu akce podíleli finančně nebo materiálně. My, členové Spolku rodičů Jednička, jsme nesmírně rádi, že i v dnešní uspěchané době najdeme tak skvělé partnery pro pořádání akce pro děti. Seznam sponzorů a také fotogalerii najdete na webu ZŠ FKT Studénka v sekci Spolek rodičů. 

Výtěžek z Rodinného odpoledne byl formou materiálního daru věnován ZŠ FKT Studénka a formou finanční podpory SK Studénka Oddílu národní házené. 

Osobně také ještě jednou děkuji všem rodičům ze Spolku rodičů Jednička, kteří se na organizaci podíleli, a to dobrovolně a ve svém volném čase. Bez vás by akce vůbec nemohla proběhnout… a já osobně se už těším na příští rok! 

David Vrobel
pokladník Spolku rodičů Jednička

 

Akce Rodinné odpoledne je spolufinancována z veřejné finanční podpory města Studénky.

 

Seznam sponzorů akce:

Město Studénka, SEMPER CORPORATION, s.r.o., DENAS COLOR a.s., MSV elektronika s.r.o., 4EVER, s.r.o., MSV STUDÉNKA s.r.o., Moravia Trend s.r.o., Sklenářství Tomáš Leja, Roman Matoušek s.r.o.,Truhlářství Jiří Šrubař, FRESO comp., s.r.o., Project Work, VŠEKON FLORČÍK  s.r.o., Martin Madzia, Matěj Haluška, M.NET Studénka s.r.o., MS Kraj, SAK Studénka, p.o., LUKNIŠ-STAVBY, s.r.o. Autodoprava a pneuservis Jana Smutková, RISOL service s.r.o., BS-CENTRUM Rostislav Bajtek, Plazma-Výpalky s.r.o., Farma Luční Dvůr, Moneta Money Bank, Pizzerie Verona, SECALO, a.s., Minipivovar Zobak, Thermacut, k.s., Petr Balaga Hospodářské potřeby, Raben, Štramberské  dorty, Rehapon Bílovec, ON Semiconductor, Shell, Ku-Ba zakázkové šití, Ing. Svatava Neblová, Květinka Tereza