Literární a recitační soutěž

7. března 2019 proběhla recitační soutěž a již 3. ročník literárního tvoření pro žáky 1. stupně naší školy. Žáci prezentovali vybrané básničky v recitační soutěži a vlastní příběhy na téma ,,Život za 100 let” v soutěži literární. 

V recitační soutěži porota hodnotila především projev a originalitu. Všichni soutěžící prokázali velikou odvahu recitovat před náročným publikem složeným ze spolužáků. 

V literární soutěži se děti na chvíli staly básníkem nebo spisovatelem a vyzkoušely si prezentaci své práce před publikem a porotou. Publikum s nadšením poslouchalo své kamarády a s úžasem sledovalo, kolik se mezi námi skrývá bášníků či spisovatelů. A co teprve porota? Vybrat z tak velkého množství zajímavých dílek bylo opravdu velmi těžké. Nakonec jsme ocenili malou odměnou všechny děti. Letošní slohové práce měly ještě vyšší úroveň než loni. Všem dětem, které se zúčastliny, patří velké poděkování a uznání. Práce všech budou k prohlédnutí na webu naší školy a ve vytištěné knížce. Děkujeme také porotě: Vanesse Fabiánové, Aničce Johnové, Rozálce Němcové a Valérii Vilišové z 8. třídy. Pojďme se tedy podívat na celkové umístění. 

Recitační soutěž:

Kategorie 1. třídy: 1. místo - Tomáš Pitucha, 2. místo - Tereza Dostálová, 3. místo - Bára Langerová a Václav Hadaščok

Kategorie 2. a 3. třídy: 1. místo - Jakub Lorencovič, 2. místo - Kateřina Švecová, 3. místo - Jan Lazecký

Kategorie 4. a 5. třídy: 1. místo - Valentýna Anna Pustějovská, 2. místo - Natálie Sklenáková, 3. místo - Anna Hrstková a Pavel Michal Lichý 

Literární soutěž:

V mladší kategorii se umístili tito žáci: 1. místo - Kateřina  Švecová, 2. místo - Amálie Sklenáková, 3. místo - Kateřina Demlová. Zvláštní cenu za originalitu získal Vojtěch Herman a za nejvtipnější práci Jakub Lorencovič. 

Ve starší kategorii se umístili tito žáci: 1. místo - Valentýna Anna Pustějovská, 2. místo - Natálie Sklenáková, 3. místo - Kateřina Korená. Zvláštní cenu za nejekologičtější práci získala Lucie Vrobelová, za nejrozsáhlejší práci Ondřej Štěpán a za rodinnou spolupráci Marek Hrbáček.  

Věříme, že nás naši žáci v tak hojném počtu jako letos potěší svou recitací a svými výtvory i v příštím ročníku těchto soutěží.

Za organizátory : Mgr. A.Mojžíšová, E.Kutálková, Z.Kadulová a Z.Hradská