Výzva

Vážení,

v úterý 30. 4. 2019 si naše škola připomene výročí 90 let od jejího založení. Při této příležitosti bude pro veřejnost připravena výstava fotografií a historických školních předmětů. Prosíme proto všechny, kteří mají zájem přispět a obohatit výstavu, aby škole zapůjčili např. fotografie budovy školy, historické školní pomůcky a předměty – učebnice, knihy, psací potřeby, pouzdra,…

Zastupitelstvo města Studénky souhlasilo se změnou čestného názvu naší základní školy od 1. 9. 2019. Nový název naší školy by měl být: Základní škola Františka kardinála Tomáška, příspěvková organizace. Součástí oslav bude i výstava k této významné osobnosti. Proto prosíme veřejnost o zapůjčení fotografií, případně významných dokumentů, či artefaktů ze života Františka Tomáška (vzpomínky, články z novin, časopisů, …).

V případě, že škole uvedené předměty zapůjčíte, prosíme o uvedení popisky (rok, název,…) a jejich předání v ředitelně, případně prostřednictvím třídních učitelů.

V případě, že vlastníte materiály v elektronické podobě, můžete je zaslat na mailovou adresu školy Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Předměty, pomůcky a fotografie pro výstavu budeme sbírat nejdéle do 8. dubna 2019.

Mgr. Milan Stiller
ředitel školy