První školní den - 3. 9. 2018

„Mami, vstávej, zaspali jsme! To je hrůza a zrovna když jdu poprvé do školy. Rychle aktovku, vyčistit zuby, spěchej, ať nejsme poslední! Bude se mi tam líbit? Bude na mě paní učitelka hodná? Dneska už tam budou ti velcí deváťáci! Ale co, už chci číst, psát a počítat."

Někde jinde ve Studénce: „Ty kráso, zase škola! Vstávání, povinnosti, úkoly, pořád po nás někdo něco chce, když si zapomenu lepidlo, je ze mě málem zločinec a hlavně kolem sebe vidím ty samé obličeje už devět let. Nejvyšší čas vypadnout. A jo, dneska je to vítání prvňáčků, to abych si vzal košili, jinak bude mít třídní zase řeči!“

Takhle nějak to mohlo vypadat v domácnostech 32 prvňáků a 26 deváťáků, kteří se setkali v jídelně ZŠ T. G. Masaryka na slavnostním pasování nových prvňáčků, které už tradičně připravuje 9. třída. Nechybělo vůbec nic – hrálo se na hudební nástroje, cinkalo se zvonečkem, předávaly se dárečky a pamětní listy. Novopečení školáci i ostřílení matadoři si nakonec oddechli, že zvládli svůj první úkol v tomto školním roce bez zádrhelů. Hrdí na své děti byli i rodiče, kteří se sešli ve velkém počtu, a  učitelé si zase uvědomili, jak ten čas letí, protože ve škole vítají zase nové děti. Nezbývá než všem přítomným popřát, aby si nový školní rok co nejvíce užili a mohli na něj vzpomínat jen v dobrém.

Mgr. Marcela Svatošová