Štafetový pohár

Rok se sešel s rokem a žáci 2. – 5. ročníku již počtvrté bojovali v Novém Jičíně na atletickém oválu ve Štafetovém poháru. Štafetový pohár je týmová soutěž ve sprintu na 100 a 200 m. Soutěží se v kategoriích mladší děti (2. - 3. třída), starší děti (4. - 5. třída) a smíšená štafeta. Časy jednotlivých kategorií se sečtou a poté se určí výsledné pořadí škol. 

Největšího úspěchu jsme dosáhli hned při první účasti, kdy jsme skončili třetí a postoupili do krajského finále v Ostravě. Při druhém startu v této sportovní soutěži to bylo 7. a loni 5. místo.

A jak jsme skončili letos? I když na tom nepopulárním, ale velmi krásném 4. místě ze třinácti zúčastněných škol. Těsně nám tak utekl postup do krajského finále. Nevadí, důležité je, že si děti zasportovaly, vydaly ze sebe maximum a vytvořily spolu kolektiv, který si vzájemně pomáhal a povzbuzoval.

Školu reprezentovali:

P. Smutková (2.A), J. Herman, P. Richtár, J. Lorencovič, J. Fabiánek, K. Švecová, K. Tížková, A. Sklenáková (všichni 3.A), D. Pastorek (3.B), D. Vaculík, E. Schillerová (oba 5.A), D. Hanzelková, H. Křiváková, D. Smutková, A. Grosman, J. Tomášek (všichni 5.B)

Mgr. Tomáš Hradský