Projekt „Už jsem čtenář“.

Dnem 10. 12. 2018 jsme se my prvňáčci ze ZŠ TGM Studénka zapojili do celoměstského projektu „Už jsem čtenář“. Tento projekt se bude skládat z několika setkání a vyvrcholí akcí „Slavnostní pasování na malého čtenáře“ i s malým dárečkem v podobě knihy pro každého prvňáčka.

Naše první setkání proběhlo v knihovně v Butovicích. Přivítala nás paní knihovnice Válková, která nám ukázala knihovnu. Poté následovala prezentace různých pohádkových knih, děti hádaly nejen názvy pohádek, ale i známé pohádkové postavičky. A že uhádly skoro všechny! Děti si potom mohly vybrat knihu, která se jim líbí a také si i kousek přečíst. Odcházeli jsme s úsměvem a s domácím úkolem, namalovat naši nejoblíbenější pohádkovou postavu. Až svůj úkol splníme, obrázky doneseme zpět do knihovny, kde budou zdobit její prostory. Také už se moc těšíme na další setkání, které proběhne 4. února 2019. Bude to velmi výjimečné setkání, protože budeme mít tu čest setkat se se známým spisovatelem a ilustrátorem dětských knih, Adolfem Dudkem...

…Čas utekl jako voda. Je 4. února 2019 a my odcházíme spokojení a vysmátí z návštěvy Městské knihovny, kde nám s humorem sobě vlastním předvedl perfektní vystoupení pan ilustrátor Adolf Dudek. Představil sebe i svou tvorbu a velmi zábavným a strhujícím způsobem ukázal dětem, že kreslit může opravdu každý. „Stačí vám umět namalovat kruh, čtverec, trojúhelník a obdélník“, říkal dětem. A opravdu! Nevěřili bychom, jak málo stačí k tomu, naučit se krásně kreslit. Na závěr našeho setkání proběhla autogramiáda, která spočívala v pokreslení obličeje či rukou typickým podpisem pana Dudka. Děti byly nadšené a kolemjdoucí na cestě zpět pochopili, že jsme se opravdu velmi dobře bavili.

třídní učitelky 1. tříd 

Mgr. Andrea Mojžíšová

Mgr. Alena Cibulcová